Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2013 19:31 - Подписка за повдигане обвинение на "делегатите" пребили похитителя,крещейки"убйте го"
Автор: neprosvet Категория: Други   
Прочетен: 5034 Коментари: 6 Гласове:
20

Последна промяна: 02.02.2013 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Общество > Официално писмо до медиите с исканията на протестиращите искащи съд за “делегатите” пребили Октай Енимехмедов Официално писмо до медиите с исканията на протестиращите искащи съд за “делегатите” пребили Октай Енимехмедов 20 януари, 2013 admin Коментирай Go to comments  

image

Предвърително искаме да кажем, че ние не таим етническа омраза. За нас няма турци, цигани и българи. За нас има български граждани, от които някои мюсюлмани други християни. За нас няма значение хората към каква социална група принадлежат /турци, цигани и пр./. За нас има български граждани, без значение от тяхната раса, пол и вероизповедание.

Моралът на народните представители трябва да служи за пример на подръжание от народа. След проявите на делегатите от ДСП, това се поставя пред сериозен въпрос след тези варварски, присъщи за средновековието, прояви.

Ако искаме да бъдем припознавани, като една европейска държава през 2013год. Системата на действие срещу тази проява трябва да заработи, като европейска такава и да бъдат взети съответните адекватни мерки.

Много важно е да се отбележе, че тук Е ИЗКЛЮЧЕНО да се говори за етническа омраза. Такава не съществува. Случилото се е между турци и турци.

Чрез побоя който бе нанесен на Октай Енимехмедов „народните представители” толерират, легализират и промотират подобно поведение.
Подобна първосигнална реакция не трябва да е присъща за народните представители.

Трябва да подчертаем, че етичен кодекс на депутата за момента не съществува. Случилото се събота отправя сериозен призив за обсъждане за изготвяне на такъв.

Адекватното поведение бе, Октай да бъде повален на земята изолиран, закопчан с белезници докато дойдат органите на реда. Г-н прокурорът Кокинов е изразил становище, че обвинение не следва да бъде повдигнато на побойниците, твърдейки, че те са действали под въздействието на изненада и афект! Лицата участващи в нанасянето на телесни повреди в по-голямата си част се присъединиха минути след като Октай Енимехмедов бе повален на земята. Това може да смекчава тяхната вина, но определено не оправдава постъпката им.

Според нас органите на реда трябва веднага да вземат отношение спрямо лицата участвали в масовият побой. Нали искаме демокрация и всички се стремим към нея? Tова в демокрацията се нарича саморазправа и подлежи на съд и затвор.. като прибавим и телесните повреди няма да минат с условни присъди!

Това не е начинът на поведение срещу престъпниците. В цивилизованите държави от ЕС, каквато трябва да сме и ние органите на реда имат задължението да задържат провинените и да не потъпкват публично техните човешки права. Това на което станахме свидетели е в пълен контраст с нормалните процедури и човешки права. (Тези хора от движението уж за „Права и свободи” явно потъпкват собствените си принципи или неправилно разбират тези понятия.)

Премиерът Борисов каза, че те са реагирали първосигнално и че са били в момент на афект и са буйни. Добре буйни са, но ако са достатъчно ерудирани, интелигентни и с достатъчно висок морал, каквито НЕИЗМЕННО ТРЯБВА ДА СА ТЕ ЩОМ СА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, трябва да сдържат емоциите си. Тяхното поведение ни засилва към средновековието, което ще бъде страшно осъдително от ЕС.

Исканията ни:

- Да бъдат прегледани записите, на които лицата извършили побоя са лесно разпознаваеми

- Да бъде потърсено обяснение и да бъдат подведени под наказателна отговорност, това е престъпление от общ характер и е редно органите на реда сами да се сезират

- Да се обсъди етиката на морала на тези лица участвали в саморазправата и да се прецени имат ли те място в ДПС.. която пък от своя страна заявява, че е партия на права и свободи

- Публично извинение, за това че омърсиха както името на България пред целия свят, така и че поругаха фундаментални човешки свободи

При неизпълнение и неотразяване на исканията ни, ние гражданите на република България избрали вас да ни представлявате сме готови да излезем на протест!

 

Подписка за подвигане на обвинение на "делегатите" пребили похитителя, крещейки "убийте го".   First Name Last Name Email ЕГН

Сега всичките ритни-делегатковци на съд. Има предостатъчно кадри и снимки! Похитителят е виновен и трябва да бъде изправен пред съда, не да бъде пребиван като куче от десетки разгневени "делегати".

Бихме искали нашето мнение да бъде чуто и да бъдат взети адекватни, спрямо законовата уредба на република България мерки. Всички ние осъждаме действията на извършителя Октай Енимехмедов, но правим същото и с предприетите действия от делегатите от ДПС, поради което смятаме, че на същите тези лица трябва да бъде подвигнато обвинение. Прокуратурата да се самосезира.

На мнение сме, че нанасяне на побой, върху който и да е български гражданин от хора, които самият той е избрал като етикет на моралните и обществени догми е напълно недопостимо в едно правово, демократично общество, за каквото смятаме нашето през 2013год.

Прокуратурата да се самосезира по случая с нанесения побой над похитителя на Ахмед Доган.
- да се гледат записите
- да се разпознаят лицата
- да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място
- справедлив процес

Подпиши 7,752 signatures Сподели подписката с приятели:
   

 

 

 




Гласувай:
20



1. mt46 - Да,
21.01.2013 21:13
това си беше саморазправа... Някои си мислят, че всичко им е позволено...
Поздрави, приятелко!
цитирай
2. kite333 - Целта е постигната, електората е на крак с оглед на идващите избори,
22.01.2013 10:36
а напрежението българи - турци е леко покачено.
"Много важно е да се отбележе, че тук Е ИЗКЛЮЧЕНО да се говори за етническа омраза. Такава не съществува. Случилото се е между турци и турци." - това изречение леко ми намирисва, защото в крайна сметка всички са български граждани, а разбъркването на лайната води точно до това напрежение.
Ако сценарият е бил точно такъв ( а аз не се съмнявам, че е точно сценарий ) и съдейки по реакциите ( а гледам че дори и ти приятелко се включваш ) значи е постигнал целта си.
Да, онези малоумници не трябваше да се саморазправят. Да, те ще бъдат съдени (освен , ако нямаме доверие на институциите) Те си направиха сами черните точки мисля аз.
Не може ли да спрат вече всички да си оплюват брадите по тази тема , като вляза някъде и видя Ахмед Доган вече ми се повдига. Пък и който иска, има достатъчно сериали за гледане. Не е ли така ?

П.П. Благодаря за трибуната, която ми даде :)))


цитирай
3. yotovava - ... а циркът беше пълен...
22.01.2013 11:30
....
цитирай
4. stela50 - Такава саморазправа не може да бъде оправдана ...
22.01.2013 12:02
пред очите на всички, по особено брутален начин.
Поздрав, neprosvet !
цитирай
5. alhimik1 - ...не можах да разбера...подписах ли неподписах ли...червено синьо?!? обади ми се
03.02.2013 11:46
а че беше цирк...и тези изроди-делегати биха и искаха да е... обезопасен нападател с измислено пистолетче с "пухкави" патрончета...това си е негов личен почерк на протест...иначе кой забелязва отцепилите се от ДПС...ами почти никой хех
Док:))
цитирай
6. megafon - Трябва да има
24.02.2013 23:22
справедливост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neprosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 506777
Постинги: 58
Коментари: 862
Гласове: 6222
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031