Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2012 21:13 - ИРИСОВА ДИАГНОСТИКА И БИЛКОЛЕЧЕНИЕ - ПЛЕВЕН
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 20239 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2013 07:31


КОНТАКТИ :
http://pleven-bilki.com/contacts.php?current=10



ПРОДУКТИ:
http://pleven-bilki.com/products.php?current=3



ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:
http://pleven-bilki.com/faq.php?current=8



ВИДЕОМАТЕРИАЛИ:
http://pleven-bilki.com/video.php?current=6

Тук има клипчета със свидетелства на излекувани хора. Като си изберете интересуващата ви болест от дългия списък отляво, излизат многото клипчета с най-различни пациенти, които са излекувани от тази болест, след като не са намерили лек в официалната медицина.

                  ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

http://bgsever.blog.bg/novini/2011/07/09/bai-rashko-ceri-s-bilki-syvetva-da-se-izbiagvat-energiini-va.780070
   ОТКЪС ОТ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ, ОТНАСЯЩА СЕ ЗА г-н
АЛЕКСИЕВ:

 

 

С билки цери и друг плевенчанин. Никола Алексиев обаче ползва ирисовата диагностика или т. нар. иридология за диагностициране на заболяванията. С това се занимавам почти цял живот, но от 1989 г. работя официално, казва той. През 1968 г. Алексиев е приет за курсант във ВНВВУ "Георги Бенковски" - гр. Долна Митрополия, профил "Командно щабни ВВС". Служил е като офицер в тилов батальон. През 1976 г. кандидатства и е приет във Военната академия в София. Завършва я през 1979 г. и се връща като преподавател в Д. Митрополия. Там е до 1992 г. "Когато бях на 7 - 8 години баща ми беше приет в болница за разширени вени. В резултат на лекарска грешка състоянието му се влоши, обиколи много болници и в края на краищата беше изписан безнадеждно от ВМИ - София, да си умре вкъщи. Тогава разбрахме за един ирисодиагностик от Търговище. И аз отидох заедно с баща ми. Влязох на прегледа - д-р Ири Баканов само гледаше с една лупа в окото и светеше с фенерче. Той прегледа баща ми и му откри заболяванията. Написа му рецепта и го излекува за 45 дни. Това дълбоко се запечата в моето съзнание, защото бяхме страдали много покрай баща ми. Тогава взех лупа и фенерче и започнах да гледам очите на приятелите си. Постепенно започнах да налучквам някои заболявания и това ми стана сериозно хоби. Така открих ирисовата диагностика", разказва Никола Алексиев. Той е категоричен, че всяко едно заболяване може да се види в ириса -

 

 

минало и настояще, дори преди човекът да е усетил симптомите му. Лекува с билки, но не изключва официалната медицина.

 

 

image"Ирисовата диагностика е много стара наука. Първите папироси със схеми на ирисите са открити в Хеопсовата пирамида, но тя после е забравена. Началото поставя един унгарски лекар. Като дете той се покатерил на дърво, за да вземе яйцата на една сова. Тя обаче се върнала и го нападнала. Започнали да се боричкат и тогава човекът счупил крака на птицата. В този момент погледите им се срещнали и лекарят видял как в окото на совата се появява един белег. Тогава направил връзката между болката и ириса. Взел совата вкъщи, наблюдавал как се променя белега в окото. След което написал първата книга за ирисовата диагностика", разказва за началото на тази наука плевенчанинът.

 

 

Ирисът е като карта на тялото - промените в някои органи се отразяват в определени негови части. Десният ирис показва състоянието на дясната страна на тялото, докато левият ирис отразява лявата страна.

 

 

При здравия човек ирисът се състои от плътно структурирани фини, чисти линии, разположени радиално от зеницата към външния край. А в близост до зърното, подобно на твърда дървесина, показва силна наследена жизненост и добри възстановителни сили в случай на временно заболяване. Ако влакната са произволно разпръснати, както е при меката дървесина, здравната основа е слаба.

 

 

При лошо здраве тези линии се отделят и изкривяват, образувайки различни модели, наречени маркери. Много слабите органи често показват формирани елипсовидни сиви маркери - така наречените скрити повреди, наподобяващи чеп в дърво. При лошо здраве много от тези скрити увреждания могат да бъдат открити в ириса, като той посочва областите, в които кръвообращението е слабо. Ако тези повреди не са "оградени в стена", а са отворени в единия или в двата края, то това показва, че въпреки слабата циркулация тази област е добре.

 

 

Донякъде всеки може сам да изучи собствените си очи в огледалото. После погледнете в очите на приятели и роднини. Използвайте лупа и фенерче, държейки го отстрани на окото. Направете цветно копие на очите. Изучете общия цветови модел. Маркерите се откриват много по-лесно в сини, отколкото в кафяви очи. Често ще има кафяви потъмнявания в сини или зелени очи, простиращи се външно от зеницата. Този район се отнася към червата. Кафявото цветово изменение показва, че е налице влошаване на храносмилателната система, обикновено свързано с унаследена слабост на черния дроб и жлъчката.

 

 

Кафявият цвят на кафявите очи наистина идва от меланиновите пигменти, докато патологичните кафяви цветни изменения произхождат от окислени липопротеини (например, липофусцин) и евентуално от разлагащите се продукти на кръвните багрилни агенти (например, билирубин). Допълнителното потъмняване може да е в резултат от лекарствени натрупвания. Понякога има толкова много кафяво оцветяване, че е трудно да се открие оригиналния цвят на очите. Органните области, които ограждат чревния пръстен, там където се виждат силни маркери, вероятно ще страдат от определени слабости. Бялото в ириса указва свръхактивност, раздразнителност, киселинност, инфекция, възпаление или катар на съответна част на тялото. В някои очи целият ирис указва много бял цвят, а при други той е концентриран само в определени области.

 

Като цяло, кафявото потъмняване означава, че млечни продукти от краве мляко, наситени мазнини (всички мазнини, които са твърди при стайна температура), химикали и стимуланти трябва да се избягват, колкото е възможно повече. А много бялото оцветяване показва слузни задръствания. Ето защо слузно-формиращите храни трябва да се избягват - глутен, рафинирани въглехидрати, пшеница, лактоза, портокали и нищо плесенясало.

Постепенно органът може да се променя от възпалено към хронично слабо състояние. Бялото в ириса едновременно ще се променя към сиво, тъмно сиво, отслабващ орган. По време на оздравителния процес може да се види обратният процес: сиви райони, ставащи по-светли на цвят, след това бели и накрая възстановени до оригиналния цвят - един процес, който отнема много години. Като цяло белите маркери показват необходимост от успокояване, противовъзпалително лечение на свързания орган, като същевременно сивите или кафяви области указват необходимост от укрепване и стимулиране.


Материалът е от 
новия брой на BG Север.

http://www.nikolaaleksiev.com/1051107710951077108510801077-10851072.html

Няма болест, която да не се “чете” в ириса
През последните години ирисовата диагностика се превърна в популярен метод за откриване на различни заболявания. Въпреки това, за широката публика остават много въпроси около нетрадиционния начин за диагностициране на заболяванията.

 Методът на ирисовата диагностика е следният
- окото се осветява и се гледа в него с лупа По този начин се виждат знаците в ириса, които показват различни заболявания.
    Ирисовата диагностика е много стара наука - в Хеопсовата пирамида са открити папируси със схеми на ириси. През вековете тя сякаш е позабравена от хората, както се е случило и с много други достижения на нашите предци. Популярността й е възвърната от един унгарски лекар. Като младеж, той се покатерва на едно дърво, за да вземе яйцата на една сова. Птицата го напада и в момента на схватката унгарецът чупи крака на совата. Тогава погледите им се срещат и той вижда как в окото на совата се появява белег като лекарят прави връзка между болката и ириса. Историята продължава с това как той взима совата в дома си и продължава да изследва как белегът в окото й се променя. Наблюденията му стават основа за написването на първата книга за ирисовата диагностика, която след това се превръща в една сериозна наука.
- Доколко може да се вярва на ирисовата диагностика?
- Тя е една много точна наука - показва и минали, и настоящи заболявания, както и наследствени предразположения. Десет години преди да се разболеете от определена болест, ирисът може да покаже, че вие сте предразположен към нея.
- А с какво лекувате откритите заболявания?
- На практика няма заболяване, което не може да се лекува с билки Аз също лекувам с билки, като не използвам почти никакви лекарства. Разбира се, не отричам, че има тежки случаи, които се нуждаят от лекарска намеса. Ако виждам, че не мога да помогна на даден пациент, го препращам на лекар. Ирисовата диагностика не отрича официалната медицина, както някои смятат. Какво, например, мога да направя при спукан апендисит или спукана язва? Но ако тези заболявания са открити в по-ранна фаза, те могат да бъдат излекувани с билки. Така е и при камъни в бъбрeците, проблеми със сърцето и жлъчката.
- Казвате, че всичко може да се излекува с билки, а това означава ли и че няма болест, която да не може да се “прочете” в ириса?
- Абсолютно. Както споделих болестта се вижда дори още преди пациентът да я е усетил Това понякога е водило до конфликти с мои пациенти. Аз им казвам, че имат проблем с даден орган, но те категорично отричат и когато се срещнем отново след година или две, те ми споделят, че действително съм бил прав. Въпросът е в това, че е по-добре лечението да започне още в начален стадий, а не да се изчаква да минат години.
- Само че ние май чакаме болестта да ни повали на легло.
- В годината имам едва един или двама пациенти, които идват на профилактичен преглед. Българите не обръщат почти никакво внимание на профилактиката, а тя е изключително важна за запазване на здравето.


Oт Jensovet • 19.09.2011, 21:55:24 ч.

Първопричината за всички болести са натрупаните в организма токсини. С помощта на ирисодиагностиката се определя степента на тези натрупвания във всеки отделен орган. А билките, чайовете, таблетките, които ви изписват имат една единствена цел - да изведат отровите от организма. И тогава бездетните раждат, други си оправят кожата, косата, стомаха и т.н. Здраве и късмет!


Oт ирина аврамова • 05.03.2011, 22:04:47 ч.

Здравейте. Искам и аз да споделя опита си в Плевен с Никола Алексиев. Той не е дипломиран лекар и това е първото му предимство - учил е цял живот,а не 5 години, сирата на алтернативната медицина, с която човечеството се е лекувало хилядолетия. Та синът ми имаше страшна болка в едното око при полет със самолет и плуване. Както се сещате - скенери, лекари, за малко да му отварят главата - всички резултати показват добро здраве. Пълно отчаяние - детето страда, а резултатите добри-иди го разбери. Един човек, с който се бях скарала страшно, ни спаси - спомена, че жена му с огромна гуша е вече излекувана без операция и то от лечител. Попитах небрежно за него - каза - той е летец по професия. И аз разбрах, че той ще спаси детето ни, защото го боли главата при полет. Отидохме, видя го на големите плазмени екрани за вяко око и каза - а това е в резултат от рязък удар. Прешлените са се разместили, притиснали са нерв, който окончава в окото и при натиск при полет със самолет боли много силно. Оправи го с движения на ръката. Не отвориха глава на детето ни. За другите болежки няма да ви отегчавам. Споделям онова, което никой от академичните лекари не се сети - резултат от рязък удар - не болест, а нещо механично. Жал ми е за обърканите от училите по 5 години. Бих искала никой човек да не пие вече химия, а да се лекуваме както е било хилядолетия по света, но знаете историята с фармацмтичните империи и печалби и т.н. Слава богу, този лечител има диплома, взета по-късно и не подлежи на забраната за билкарите от преди няколко години. Така че при него ходим с официалното държавно разрешение. И още - слава богу - хората имат избор - кеф ни лекар-академик, кеф ни лечител. Всеки сам решава. Желая добро здраве на всички!

Oт Millena • 21.01.2009, 13:42:35 ч.

Здравейте и от мен, аз само искам да споделя,че ходих ведньж в Плевен на гости,и хората просто споделиха,че са били при такъв специалист и аз-от любопитство отидох. ( беше есента на 2007)Трябва да призная, че бях малко скептична, но останах повече от доволна-без да ме пита нищто определи много точно почти всичко, за което знаех, бях ходила по доктори и т.н. и дори ми каза за какво да внимавам в бьдеще. Пих и няколко вида билки, които определено ми подействаха добре, а човекът дори ми остави и тел. за връзка в случай на нужда. Мисля това лято да го посетя отново, просто за консултация.
Ако имате възможност- посетете такъв специалист, заслужава си!!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706900
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031